Werkgever Fulco haalt ‘verrijking’ binnen via HalloWerk

HalloWerk verhalen, Werkgevers19 september 2022

Fulco Pistoor (57) is sinds 2013 mede-eigenaar van kapsalon Monroe’s. Zodra hij hoort dat er vrouwen en kinderen uit Oekraïne in de buurt worden opgevangen, neemt hij contact op met HalloWerk. Een maand later heeft de enthousiaste kapster Anastasiia (25) uit Odessa haar plek gevonden in het kappersteam van Fulco. “Het voelt als mijn nieuwe familie.”

Het is druk in kapperssalon Monroe’s in Bergschenhoek. Er wordt geconcentreerd geknipt, geverfd en gedroogd. De zaken gaan goed in de vier kapsalons van Fulco verspreid over de regio, maar de eigenaar is eerlijk: goed personeel vinden is lastig in deze tijd. “Na de zoveelste advertentie op een vacaturesite, wilde ik het anders doen. Ik hoorde over het Oekraïens Huis en belde de gemeente”, vertelt Fulco.

Zo komt de werkgever in contact met HalloWerk. “Ik vroeg of zich onder de vluchtelingen ook kappers bevonden. Dat bleek zo te zijn, want twee weken later belde de accountmanager van HalloWerk terug. Ze wilde me voorstellen aan een geschikte kandidate.” Kapster Anastasiia stuurde haar toekomstige werkgever vervolgens meteen een app-bericht. “In het Engels, dat vond ik erg netjes.”

Anastasiia voelt zich als een vis in het water in de kapsalon. Ze vertelt tussen het knippen en kleuren door over haar achtergrond: “Ik heb in Odessa een driejarige kappersopleiding gedaan en ben gespecialiseerd in krullenkapsels. Ik wilde graag aan de slag en heb meteen gereageerd.”

Positieve houding

Tijdens de eerste kennismaking klikte het meteen. “Fulco wilde natuurlijk weten hoe ik mijn toekomst voor me zie. Daar was ik duidelijk over: ik wil graag in Nederland iets opbouwen. Ik wil de taal leren en meer leren over het knippen van korte kapsels”, zegt Anastasiia. Fulco vult aan: “Door haar positieve houding en haar wil om te werken, investeren we graag in haar.”

Het team van Monroe’s schoolt Anastasiia elke dinsdag bij, zodat ze de specifieke kneepjes van het vak leert. “Daar maak ik een van mijn senior kappers voor vrij. Ook volgt Anastasiia een cursus Nederlands. We praten zoveel mogelijk Nederlands met haar, op de werkvloer en tijdens de lunch. Het gaat steeds beter, dat hoor ik bijvoorbeeld aan de gesprekken die Anastasiia met klanten heeft.” Het hechte kappersteam helpt hun nieuwe collega ook aan kleding en spullen die ze mist door haar vlucht uit Oekraïne. “We vinden het belangrijk dat ze zich thuis voelt.”

Dankbaar

Anastasiia werkt inmiddels vier dagen per week in de salon. “De eerste werkdag was heel spannend, maar mijn collega’s waren erg aardig en behulpzaam”, glimlacht de kapster. Na haar eerste werkdag belde de accountmanager van HalloWerk om te vragen hoe het was gegaan. “Ik vertelde hoe blij ik was, vooral met het warme welkom en de gezelligheid met mijn collega’s. Het voelt als mijn nieuwe familie. Ik ben iedereen erg dankbaar.”

Werkgever Fulco is blij dat hij er zo’n enthousiaste, leergierige werkkracht bij heeft. “Het gaat supergoed. Anastasiia is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke collega, vanwege haar eerlijkheid en onbevangenheid. En natuurlijk omdat ze graag wil leren en werken. Ze is een verrijking voor het bedrijf. Fijn dat HalloWerk hier een rol in heeft gespeeld.”

bronvermelding: https://wsprijnmond.nl/actueel/werkgever-fulco-haalt-verrijking-binnen-via-hallowerk/