Vind jouw nieuwe baan met deze 7 tips

Algemeen, Werkzoekenden5 januari 2023

Is jouw goede voornemen voor 2023 een nieuwe baan? HalloWerk is er voor jou als werkzoekende. We kijken verder dan je cv met werkervaring uit het verleden. We zien wie je bent, wat je leuk vindt en wat je talenten zijn. En we helpen je om jezelf verder te ontwikkelen. Door je richting te geven, zodat je zelf op pad kunt gaan. Ben jij op zoek naar een baan met HalloWerk? Lees deze 7 tips van coach Sarah van der Linden:

coach in gesprek met werkzoekenden op de banenmarkt

Foto: HalloWerk coach Sarah van der Linden tijdens een banenmarkt in gesprek met een werkzoekenden.

  1. Zie je een passende vacature met telefoonnummer? Bel dan zelf met de werkgever. Zo laat je zien dat je graag wilt komen werken. En je kunt meteen je vragen stellen over de vacature. Grote kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek om kennis te maken. 
  2. Bekijk ook beroepen waarin je geen ervaring hebt. Soms hoef je alleen maar een korte opleiding te volgen.
  3. Ben je wat ouder en op zoek naar werk? Jij bent hartstikke waardevol. Want jij neemt een flinke dosis levens- en werkervaring mee naar je toekomstige werkgever. 
  4. Al een tijdje niet aan het werk? Vertrouw op je eigen sterke eigenschappen en talenten. Jouw ervaring is nog steeds waardevol.
  5. Is je droombaan op dit moment niet haalbaar? Zet kleine stappen. Dit is óók een manier om vooruit te komen. Je bent al onderweg naar een betere toekomst.
  6. Spreek je wensen en doelen uit – al tijdens het eerste gesprek met de werkgever. Zo kan je werkgever hierop reageren en met je meedenken. 
  7. Ga in gesprek met je coach van de gemeente over je talenten. Laat je verrassen. En sta open voor nieuwe kansen. Het werk dat goed bij je past, is misschien iets heel anders dan je dacht.

Hulp nodig bij het vinden van vacatures? Bel of e-mail met je coach van de gemeente. We helpen je graag verder.