Het verhaal van Jerrel: ‘Dat vertrouwen doet me goed’

HalloWerk verhalen, Werkzoekenden14 juni 2023

Jerrel Fraser (56) is lang op zoek geweest naar wat hij kan en wat hij wilde. Sinds hij op de Pannenkoekenboot werkt, heeft hij zijn draai gevonden. Daar voelt hij zich helemaal op zijn plek.

Aan het begin van het gesprek haalt Jerrel een map vol diploma’s en certificaten tevoorschijn. Zijn LTS-diploma Metaalbewerking uit de jaren tachtig. Diploma’s verkeersregelaar en catering, een taxipas. ‘Ik heb me door de jaren heen steeds ontwikkeld’, vertelt hij. Ik heb aan mezelf gewerkt en allerlei banen gehad. Vooral op de taxi rijden vond ik leuk. Als vrijwilliger in een speeltuin werken ook. Jammer genoeg was er tijdens corona geen mogelijkheid om hier verder te kunnen.

De oude Jerrel

In die tijd kwam Jerrel in contact met HalloWerk. Ook daar zette hij een aantal positieve stappen. Hij maakte zijn profiel actueel, had blind dates met werkgevers en ging op gesprek bij verschillende bedrijven. Ook kreeg hij een fijn contactpersoon bij de gemeente. ‘Zij begreep mij en gaf me de tijd om mijn emoties te uiten. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Zij heeft me aangespoord om door te zetten. Dat gaf mij -samen met de gesprekken met werkgevers -mijn zelfvertrouwen terug. De oude Jerrel kwam weer boven.’

Gelijk een klik

Uiteindelijk kwam Jerrel in mei 2022 bij de Pannenkoekenboot terecht. Daar was vanaf het eerste moment een klik. ‘Ik werk in de keuken, maak beslag, help bij de buffetten. Leuk werk, dat heel goed bij mij past. Ik kreeg een contract voor 32 uur. Ik kom helemaal tot rust daar door het leuke team met collega’s. Maar ook omdat ik me gewaardeerd voel en zekerheid heb. Ik heb weer rust in mijn hoofd om aan andere dingen te denken. En ik ga binnenkort een opleiding voor matroos op de Pannenkoekenboot volgen. Dat ik die kans krijg, geeft aan dat mijn werkgever vertrouwen in mij heeft. Dat doet me echt goed.’

Op mijn plek

Heeft Jerrel nog plannen of dromen voor de toekomst? Hij hoeft niet lang na te denken. ‘Met jongeren bezig zijn en hen begeleiden op het gebied van dans lijkt me mooi. Zelf was ik vroeger een fanatiek hiphopper. Daar haalde ik als verlegen jongen mijn zelfvertrouwen uit. Dat gun ik de jongeren van nu ook. Maar voor nu zit ik helemaal op mijn plek op de Pannenkoekenboot.’