Op weg naar een vaste baan in het groen

HalloWerk verhalen, Werkzoekenden7 oktober 2023

Dit artikel is eerder verschenen op wsprijnmond.nl

“Het beste dat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt”, zegt Youri over zijn baan bij Sight Landscaping. En dat genoegen is volgens zijn collega en begeleider Mark geheel wederzijds. Een mooi voorbeeld van een geslaagde match.

hallowerk in het groen

Ruim een jaar geleden maakten de gemeente Rotterdam en Sight Landscaping in Rhoon kennis met elkaar. Het bedrijf overwoog om nieuwe talenten een kans te bieden, bijvoorbeeld met een garantiebaan. En WSP Rijnmond is natuurlijk altijd op zoek naar werkgevers met een sociaal hart! Toen Team Participatie in maart dit jaar Youri voorstelde als mogelijke match met Sight Landscaping, bleek dat een gouden greep.

Goed en positief

Youri kwam sterk binnen met zijn sollicitatiebrief. Ook in het gesprek dat daarop volgde, liet hij een positieve indruk achter. De uitvoerders waar hij mee sprak, zagen een samenwerking wel zitten. Net als Youri zelf. “Het voelde direct goed en positief”, blikt hij terug. Hij kreeg een proefplaatsing van 2 maanden. Spannend, want hij had een zware tijd achter de rug. Een baan op de Maasvlakte, met lange dagen en een flinke reisafstand, had zijn tol geeist. Zijn contract werd niet verlengd en sindsdien dacht Youri na over zijn toekomst.

Werken in de buitenlucht

De vacature bij Sight Landscaping bood perspectief. Werken in de buitenlucht sprak hem altijd al aan, en nu kon hij dicht bij huis aan de slag. Hij werd gekoppeld aan Mark, de voorman van het team dat het groenonderhoud verzorgt bij het Erasmus Medisch Centrum. Behalve zijn voorman is Mark ook Youri’s begeleider. Dat bevalt prima.

Youri vindt het werken buiten, en dan vooral het werken met planten, heerlijk. Hij ervaart het bijna als iets spiritueels. Hij is leergierig, ligt prima in het team en is erg blij met de respectvolle begeleiding die hij van Mark krijgt. Vanuit Pameijer wordt Youri extra gecoacht. Ook dat loopt goed. “Het is het beste dat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt”, vat Youri zijn mening over zijn werk, de begeleiding en de coaching samen.

Toekomstmuziek

Die proefplaatsing van Youri? Dat is inmiddels een jaarcontract. Youri kijkt al voorzichtig vooruit; hij wil het jaarcontract voor 3 dagen werken in de week omzetten in een fulltime vaste baan. Wie weet! In ieder geval is Mark blij met zijn nieuwe collega. En Youri blij met een baan die ‘beter dan ooit’ is.