HalloWerk onmisbaar voor HMS

Gemeenten, HalloWerk verhalen, Werkgevers20 februari 2024

Heeft de Haagse Milieu Services (HMS) een vacature? Dan zoekt HR-manager Femke Bijl op matchingsplatform HalloWerk. Zo ook toen haar werkgever een belader zocht. Georny Felipa (28) bleek de ideale kandidaat.

‘Niet áchter maar ín de vrachtwagen’

Georny Felipa, belader bij HMS

“Ik werk sinds begin september 2023 bij de Haagse Milieu Services (HMS), als belader. Ik ben daar terechtgekomen via mijn consulent van Den Haag Werkt. Zij heeft mij eerst geholpen om op HalloWerk een eigen profiel aan te maken. Daarin staat wat voor werk ik zoek, iets over mijn opleiding en waar mijn interesses liggen. Dat profiel heeft ze aan de HMS gegeven en van het een kwam het ander. Ik kreeg een telefoongesprek met de directeur. Ik deed op dat moment nog wel een taalopleiding, want ik sprak niet goed Nederlands. Met hem sprak ik af dat ik me weer zou melden als dat traject was afgerond.”

“Ik loop nu dagelijks achter een vrachtwagen van HMS die afval inzamelt. Mijn werk bestaat eruit dat ik volle afvalcontainers klaarzet. Zodra ze geleegd zijn zit ik ze weer terug aan de weg. Ik doe dat veertig uur per week en voor nu is dat prima. Ik kan goed opschieten met mijn collega’s en het werk is prima te doen.”

“Mijn grote droom is dat ik niet áchter de vrachtwagen loop, zoals ik nu doe, maar erin zit. Achter het stuur. Als chauffeur. Ik heb op Curaçao mijn groot rijbewijs gehaald. Maar om beroepschauffeur te kunnen worden moet ik ook nog een Code 95-certificaat halen. Zodra ik dat certificaat in handen heb ga ik kijken hoe ik deze droom kan waarmaken.”

‘De zoekfunctie is heel uitgebreid’

Femke Bijl, HR-manager bij HMS

“Ik heb HalloWerk leren kennen via onze accountmanager bij Den Haag Werkt. Sindsdien maakt HalloWerk vast onderdeel uit van onze recruitmentstrategie. Zo struin ik elke twee à drie weken wel even door de profielen van werkzoekenden. En zodra we een vacature hebben, doen we altijd ook een zoekopdracht op HalloWerk. Zijn er nieuwe, interessante cv’s die aansluiten op wat wij zoeken? Dat moeten dan wel kandidaten zijn met een rijbewijs C en het is handig als ze in de regio Den Haag wonen.”

“HMS vindt het belangrijk om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkkans te geven. Iedereen heeft immers talenten en wij kunnen altijd hulp gebruiken. Beladers bijvoorbeeld, die hebben we heel vaak nodig. Via HalloWerk en in overleg met onze accountmanager bij Den Haag Werkt maak ik meestal per vacature een lijstje met geschikte kandidaten. Door zelf te zoeken, maar soms krijg ik ook profielen aangereikt van de accountmanager van HalloWerk. Die leg ik dan aan de leidinggevenden voor. Zo kwam ook het profiel van Georny op ons pad.”

“Het fijne aan HalloWerk is de zoekfunctie. Die is namelijk heel uitgebreid. Ik kan met een paar eenvoudige klikken zoekcriteria aanvinken en ook weer uitzetten. Zoek ik bijvoorbeeld kandidaten met een groot rijbewijs, dan krijg ik direct allerlei ter zake doende en gedetailleerde informatie over mogelijke kandidaten. Daardoor vind ik dus sneller de persoon die ik nodig hebt. Bovendien werkt HalloWerk heel intuïtief. Dat maakt de drempel laag om ermee aan de slag te gaan. Ik heb de indruk dat daar erg goed over is nagedacht.”


‘Samen maken we het verschil’

Een taaltraject en een vernieuwd profiel op HalloWerk zorgden ervoor dat Georny interessant werd voor HMS. Een een-tweetje tussen Renée Hoefnagel, casemanager arbeidsontwikkeling, en Jessica van Rijn, accountmanager Transport en Logistiek bij Den Haag Werkt, gaf het beslissende zetje.

In oktober 2022 kwam Renée voor het eerst in contact met Georny. “Hij wilde graag als chauffeur in Nederland aan de slag, nadat hij eerder zijn rijbewijs C in Curaçao had behaald. Hij sprak echter nog niet vloeiend Nederlands, dus wilde hij daar eerst aan werken.” Bij Capabel volgde hij een taaltraject. Renée: “Aan het einde van deze cursus zijn we begonnen met het verbeteren van zijn HalloWerk-profiel. En in de HalloWerk-studio van het Sollicitatiecentrum hebben we een foto van hem gemaakt.”

Daarna gaf zij het stokje door aan Jessica, accountmanager Transport en Logistiek bij Den Haag Werkt. Jessica: “Op verzoek van Renée heb ik de cv van Georny meegenomen naar HMS, waar ze net als Renée enthousiast waren. Hij mocht op gesprek, maar gaf aan dat hij eerst nog een taaltraining wilde afronden. Daarna hebben we geregeld dat hij via Uitzendbureau Olympia, dat vaker kandidaten levert aan HMS, als belader aan de slag kon gaan. Een mooi voorbeeld van hoe we samen echt verschil kunnen maken.”